Ik schreef twee dagen geleden over lezersblock. De tips in het artikel om lezersblock te doorbreken brachten me niet veel hulp. In reactie op mijn posting schreef Frank Meeuwsen zijn tip: timeboxed lezen. Een relatief korte tijd die je toewijst aan lezen.

In die 15 minuten (mét een timer!) had ik een paar weken een oude favoriet herlezen, Zen and the Art of Motorcycle Maintenance.

Gisteravond bedacht ik me ineens hoe goed deze tip eigenlijk is. Ik associeer lezen namelijk met dagen dat ik uren achtereen verdwijn in een boek (en het dan meestal ook in een dag uit heb). Ik ben alleen geen acht meer, toen een dag nog huiswerkloos was. Ik ben ook geen vijftien meer en op vakantie met mijn ouders, die heel lief de buurjongen op de camping voor mij wegwimpelden, omdat ik In de Ban van de Ring zat te lezen en écht niet bereid was mij los te rukken uit Mordor. Zelfs niet om te zeggen dat ik geen zin had in een potje pingpong. Ook de dagen van studieontwijkend gedrag op een brakke dag liggen ver achter mij.

Mijn leven is drastisch veranderd en het is tijd dat ik mijn associatie met wat een goed leesmoment is verleg. Timeboxed lezen gaat me daarbij helpen. Dank je Frank!

Reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.