documentaire-boudewijn-buch

Voor mijn eindexamen VWO heb ik een verslag geschreven over Boudewijn Büch. Ik las al zijn boeken en keek heel graag naar zijn TV programma’s. Zoals hij bevlogen vertelde en zoals hij schreef, dat wilde ik ook. Fan zijn van iemand, daar deed ik niet aan, maar mijn fascinatie voor deze man kwam daar wel in de buurt.

Als achttienjarige wist ik weinig van zijn echte leven. En nu blijkt eigenlijk niemand echt weet te hebben gehad van zijn echte leven. Een gewone jongen die meer wilde zijn dan gewoon, schreef zijn eigen leven en werd een personage.

De biografie die deze week is verschenen moet ik nog lezen, maar deze documentaire schetst een beeld van Büch zoals hij was in de buurt van mensen waarmee hij het bed deelde.

Voor mij is Büch misschien nog wel fascinerender geworden.

Kijk de documentaire op de site van NTR.

Reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.