Ik bewonder Stephen Fry. Hij is een goede verhalenverteller, heeft veel kennis, is gegrepen door de komst van het internet (net als ik), en is ook nog een goede leraar. Dankzij ‘The Ode Less Travelled‘ heb ik veel over jamben, metrum, ballades en alle andere klassieke vormen van poëzie geleerd. Zijn fascinatie voor taal en taalkunst lees je terug in elke bladzijde. En ‘Making History‘ heeft tot nu toe elke opruimactie overleefd en staat nog steeds in mijn (nieuwe) boekenkast.

Van Dis interviewde Stephen Fry voor een speciale aflevering van DWDD, om het begin van een nieuwe boekenweek te vieren. Het had veel tijd gekost om het interview te regelen, vertelde Van Dis eerder. Het is dus een klein wonder dat het gelukt is Fry aan tafel te krijgen bij Van Dis.

Een interview werd het niet. Van Dis opende het gesprek met een vraag en Fry begon te vertellen. Zeer de moeite waard om het gesprek terug te kijken en zo nader kennis te maken met de schrijver Fry.

Reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.