Een screenshot van Stollberger’s beeldverhaal, waarop Dr. Joy Buolamwini afgebeeld staat en zegt: “If you are able to say technology on the whole has done well, it probably means you’re in a fairly privileged position.”

Ik ben fan van graphic novels. Dus als er dan een beeldverhaal verschijnt waarbij de inhoud ook nog eens andere thema’s die ik erg belangrijk vind (vrouwelijke professionals, data-ethiek) naar voren komen, dan maakt mijn creatieve hart een sprong.

Deze week kwam ik een beeldverhaal tegen over Dr. Joy Buolamwini (in 2021 gepromoveerd). Joy Buolamwini is een computer scientist en bekend geworden met haar onderzoek (op MIT Media Lab) naar gebrekkige gezichtsherkenning van met name zwarte vrouwen in algoritmes. Vreni Stollberger maakte een verhaal waarin ze een TED-talk van Buolamwini uit 2020 uitbeeld. Het is een simpele en leuke introductie van het werk van Buolamwini.

Je kunt Dr. Buolamwini ook kennen van Coded Bias, een documentaire uitgezonden op Netflix. Haar website heet Poet of Code. Je kunt haar ook volgen op LinkedIn.

Reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.